onsdag 20 januari 2016

Walking the Rio Chillar

När våra norska vänner anlänt till Nerja hade vi en gemensam hike som högsta prioritet. Kanske var det inte rätt period för att vandra upp i floden Chillar, men men.
En vandring som under den varmare perioden blivit en stor familjeaktivitet, a Summer Classic 

På turistbyrån sa de att det knappt fanns något vatten i floden. Men vi hade bestämt oss och för några pensionärer var det nog ganska bra att det var lågvatten. Jag var i alla fall den ende som tog stövlar på mig för jag hade blivit förkyld och ville inte bli våt och kall om fötterna. Vi tog våra cyklar och begav oss ut på 340:an. Vi visste inte riktigt var vi skulle ta av från stora vägen, för att komma ner till floden. Men med hjälp av en inköpt karta över Nerja, frågade vi oss fram. Avenida la Constitution cyklade vi uppför och därefter Cale Mirto. Vi passerade marknadsplatsen och rullade därefter nerför jättebranta  backar. Nu gällde det att handbromsen var intakt. Väl framme vid en nerlagd cementfabrik, tror jag att det är, visste vi att vi var framme.
 Nu började det spännande livet för Chivas, kommer han att vilja vada i vattnet. Han är inte jätteförtjust i kallt vatten. 
Vi börja att vandra och kunde gå torrskodda till att börja med. Nederdelen av flodfåran var mycket bred så, No problem. 
Naturen runt floden är vacker, både berg och gröna växter finns det gått om och vattnet porlar. 
Bengt vill alltid om det är möjligt tvätta fötterna, vattnet är ju kristallklart, så varför inte.
Nu har. Chivas fått nog! Renare kan min päls inte bli.  Sedan ombyte av skor. 

Vi har således vandrat i kristallklart vatten som dock kunde varit några grader varmare. Man måste korsa vattnet ett flertal gånger samt tidvis även gå i vattnet långa sträckor, trots att det nu var lågvatten. 

Med ett par gamla gympadojor som får bli våta kommer man långt plus lite picknick och kanske också ett par gåstavar som stöd. Det finns rastmöjligheter på några ställen där det går att både bada och fika. 
Vi var lite oroliga huruvida Chivas skulle klara flera timmars vandring i kallt vatten. Han hade inga extra par skor!  Vi vände dock efter några km för Chivas skull.

 Men bara för att visa hur fantastiskt det kan vara har jag hämtat några bilder från internet. 

Så här trevligt kan man ha det! 

Vi gick dock inte ända fram till de stora poolerna, utan alla fyra är överens om att göra om vandringen när vattnet är lite varmare. Väl tillbaka vid cyklarna kände vi att uppförsbacken, neej det orkar vi inte. Då cyklar Tore i förväg och hittar den lilla grusvägen som går parallellt med floden. Jippi, nu testar vi den. Trots lite skumpande så var den bättre att ta!  Vi som vid flera tillfällen försökt att hitta var grusvägen började inne i stan.
Men nu vet vi. Det är väldigt svårt med parkeringsplatser där uppe, så att ta HB dit är inte att rekommendera om det är en långhelg eller högsäsong. 
Istället föreslår vi att, börja cykla vid de stora grusparkeringarna mellan de två broarna. Ni ser dom på första bilden. Ta dig fram mot floden och du ser grusvägen. Bara att följa den ända fram! Lätt som en plätt! Men ha en pump och en reparationssats med för säkerhets skull. 
Detta var en utflykt av det lite annorlunda slaget men väl värd att lägga en dag på!
Hoppas att någon fick en idé till en härlig utflykt. 

Vi kommer att fortsätta vår resa till Granada!
Ha det gött
We 4 

4 kommentarer:

  1. Vad trevligt! Ni har säkert gett en idé till promenader för många...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi hade en mycket trevlig dag som var lite av det ovanliga slaget.

      Radera
  2. Verkar varit en häftig utflykt. Hoppas att inte Chivas blev förkyld på kuppen. Kram från Benidorm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var häftigt trots att det inte var fullt ös på floden. Chivas mår prima och dessutom blev tassarna nästan snövita av allt badande.

      Radera

Husbilen Helge