lördag 9 januari 2016

Titta det snöar, titta det snöar........

Och allting blir vitt. Oh vad härligt det är nu utanför fönstret, termometern visar bara -2 gr och det snöar. Nu kan man andas igen utan att behöva ha hela ansiktet invirat i en lång halsduk när det är dax att gå ut med Chivas. Det är lagom med snö i en storstad tycker jag, när det är ca  5-10 cm. Men på landet och i fjällen ska det vara mycket snö, för vårt landskap blir så vackert med gnistrande snökristaller på träden. I de flesta städer saltas det så det blir bara en brun sörja. I två dagar har det nu snöat små små flingor, dvs lätta snöbyar, så det är så ljust och rent för snöröjningen har inte kommit ut ännu. Men det har inte blivit så många centimetrar trots dessa två snödagar. 
         Nyåret 2015 i Tandådalen                  och nyåret 2016. 

Ja det är stor skillnad, bilderna är tagna vid samma skidspår, förra året respektive i år i Tandådalen. Men i år slog kylan till ordentligt ca -23 gr. Då är det inte så skönt upplever vi det. Vi stannade därför bara en vecka i stugan. Det fick bli så få dagar i år. Väl hemma i stan har vi kunnat njuta av endast några minusgrader. Bra att vi åkte hem trots att det tog emot. 

Vi hälsade på sonen i Landvetter och tog en promenad i Landehof spåret. Där gick snökanonen för fullt och träden fick också en släng av den konstgjorda snön. Vilka scenerier! Det var redan skidåkare ute och åkte i spåret de knappa metrarna som var klara. Hoppas nu att kylan håller i sig tills barnen får sitt sportlov. Förmycket begärt eller?  Oh vad mysigt för dem, om de kan åka pulka eller ta en tur i spåret. 

Vid våra promenader på hemmaplan passerar vi branddammen tillhörande Torslanda gamla flygplats . Den är nu frusen så barn och föräldrar skottar av snön för fullt för att göra ishockeyplaner till sina små. Dammen är inte så djup så den fryser till snabbt bara det är minusgrader några dagar och nu har det varit minus i över en vecka, alltså en hållbar liten damm. 
Men en sak saknar vi, förresten det har vi gjort dom två senaste veckorna, SOLEN, var finns du? Kanske är den i Malaga och där får den skina hur mycket som helst för nu är det snart dax att återvända till Helge som står parkerad där. 

För vår del tar vintern slut nu när vi reser tillbaka till Spanien/Portugal. Underbara dagar hoppas vi på. Vi kommer att stanna ett tag till i Andalusien för där finns så mycket att beskåda. Vad som däremot är lite oroande är processionslarverna som tydligen har dykt upp lite här o var. Läser varningssignaler i olika bloggar o på Fäjsan dagligen. Vi ska kontakta en veterinär och be honom/henne jämföra den medicin som vi fått i Sverige och se om det är tillräckligt för Chivas. För han får inte bli drabbad!

På onsdag flyger vi igen
Ha det gött tills vi hörs igen
We 4

4 kommentarer:

  1. Menar ni någon medicin för pinjeträdslarverna? Har inte hört att det finns någon medicin mot dem. Vi har sett en massa bon i träden men ännu inga larver på marken som tur är. Hört bara att det är tidigare i år på grund av vädret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en tjej som bodde vid Algarvekusten som varnade och skrev om några mediciner som hon fått. Jag frågade om de som vi har är tillräckliga, men tydligen inte. Jag skrev upp namnet men vet inte var jag lagt lappen. Hoppas att den finns i HB. Verkade vara någon form av avsvällande. Hittar jag mer hör jag av mig.

      Radera
  2. Usch, vad är det för några? Blir hundar sjuka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Lotta det är värre än så de kan dö. En liten larv som bor i pinjeträden och sedan ramlar ner på marken.

      Radera

Husbilen Helge