onsdag 27 januari 2016

En mindre utmaning men en fantastisk naturupplevelse

Vi lämnar Granada för en liten sväng in på olivrutten. Vackra landskapsbilder möter oss, olivträden står i nästan spikraka rader. De ser ut som gröna bollar som ligger i luften och de knotiga stammarna ser vi först när vi kommer närmare träden. 

Vi kör upp mot Rute på väg nr A333 och tittar in på Anisförsäljningen. Det bli två små flaskor likör, inte supergoda men i alla fall. Landskapet är högt och lågt så körningen är variationsrik. Vi kör vidare i trakten och hamnar slutligen på en stellplats i Priego de Cordoba med tömningsmöjligheter
                                         N 37 26 38. W 004 12 42
Vi var 4 HB där och det var lugnt och med bra möjlighet att rasta Chivas. 

Nästa stora event var att besöka El Torcal   N 36 57 12 W 004 32 38, ytterligare en känd naturpark med två vandringsleder, den korta är 1,4 km och den långa är 2,7 km och båda utgår från besökscentret . Vi började att gå den lilla slingan, men himlen blev mörk och åskan mullrade enormt. Regnet hängde över oss. Vi vände därför om och hann precis in i bilarna innan regnet bröt loss. 
El Torcal är ett kalkstensområde med mycket mäktiga formationer som har slipats av vinden. Området är väldigt populärt bland vandrare. Går man upp tidigt på morgonen har man möjlighet att se diverse olika vilda djur.  Nere i dalen växte det massor med små låga iris. 
Vackert eller hur? 
Här såg vi en stor fossil, kanske har det varit en dinosaurie, vem vet. Jag såg också en bergsget stå högt upp på en avsats men naturligtvis hade jag ingen telefon eller padda med mig vid det tillfället eftersom jag var ute och rastade Chivas. 
Centrat som ligger på 1200 m höjd har bra parkeringar och vi fick lov att stanna över natten, men det finns ingen service där.  
Så här ser lederna ut så det tar lite tid att gå runt eftersom man hela tiden får kolla var man sätter fötterna. 
Men det är spännande att vandra där!
Ha det gött för nu drar vi vidare
We 4

2 kommentarer:

  1. Vad trevliga turer ni tar! Superläckert med vilda irisar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja här finns mycket att se o göra i Andalusien

      Radera

Husbilen Helge