torsdag 19 november 2015

Test av konditionen

Vad gör vi på dagarna, undrar ni säkert. Mja, solstolarna används inte till 100% utan vi promenerar och cyklar dagligen för att se oss omkring. Häromdagen tog vi en ny cykeltur till Altea. Målet var att besöka den gamla stadsdelen med den moriska kyrkan som har blåa kupoler. 
En kort cykeltur dit men en mer konditionskrävande promenad uppåt i den gamla stadsdelen. Kyrkan ligger nämligen högt upp på en kulle. Vägen dit kantas av kullerstenar och smala gränder, en pittoresk by som är väldigt spansk med sina vitkalkade hus. Det var söndag så vi var inte de enda som skulle besöka kyrkan med det lilla torget framför. Andra turister och många spanjorer njöt också i den fina miljön. 

Väl uppe efter en tung promenad ibland de smala gränderna, och som kompensation, var det dax för en öl med något tilltugg till. Det finns många restauranger på vägen upp, både enklare och lite mer lyxbetonade. Själva valde vi en restaurang mitt på torget och i solen. Vi hade då utsikt åt alla fyra väderstrecken och kunde njuta av skönheten runt oss. 
Det är många gränder att välja på. Det finns ingen genväg att tillgå utan det är bara att traska på tills man når toppen. Men belöningen är balsam för kropp och själ. 
Altea är en gammal stad som har bebotts av fenicier, romare och greker. Namnet på stan har visst grekiskt ursprung och betyder "hela". Idag är det en stad som lever på turismen. Drygt 20 000 bofasta blir under turistperioden mer än dubblerad. Även konstnärer har etablerat sig i stan och uppskattar stadens ljus. 
Här är vi på väg ner efter en mycket lyckad, men konditionskrävande, utflykt. Det var dock värt mödan. Nu väntar bara cykelturen tillbaka till campingen.
Ha det
We 4 

4 kommentarer:

  1. Vad fint det ser ut i Altea! Synd att jsg aldrig våldgästade kussen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det finns lite äkta spanskt kvar runt Benidorm

      Radera
  2. Ni ser ut att ha det gott. Det gläder oss nu när vinter har kommit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja bättre P-liv kan man nog leta efter. Har ni fått vita gator?

      Radera

Husbilen Helge