fredag 10 juli 2015

Forts del 4, Cuxhaven och Bremerhaven

Sommaren fortsätter med sitt sköna varma väder och vi kör mot Cuxhaven. En hamnstad som också ligger vid Elbe men på motsatta sidan jämfört med Brunsbuttel. Vi övernattar på stellplatsen Fährhaven som har plats för hundratals HB. Den kostar 13€ utan el men toalett o dusch finns att tillgå i båthamnen mot betalning. Vi trivdes inte så bra här för det var trångt och sterilt runtomkring oss. Det blev bara en liten cykeltur i hamnområdet. 
Redan vid middagstid var det fullt.
Men en fin solnedgång fick vi uppleva.

På tisdag kör vi mot Bremerhaven en dagsetapp på endast ca fem mil. Ytterligare en hamnstad som saknar de typiskt mysiga Hansahusen. Staden verkar vara byggd på 50- och 60-talet och som vi upplevde som en allmänt tråkig semesterort. Vi övernattade dock på stellplatsen  Bremerhaven som kostar 10€ exkl el. Den var vi mer tillfreds med än den i Cuxhaven. Men trots det blev det bara en natts övernattning.
Här var det mera grönt mellan platserna och genast lite luftigare. 
Här har en av slussbroarna gått upp i luften. Då kunde man utnyttja den motsatta Slussenbron och komma över. I och med det var biltrafiken aldrig avstängd helt.
Vi lät Chivas bada  i den stora fontänen i centrum. Härligt många ungar hoppade i och ur den hela tiden samtidigt som några tränade simning. Tror att vi alla egentligen behövde svalka oss. 
Vattenspel i gatunivå är något som vi upptäckt är vanligt i många samhällen. Undrar om det finns några på hemmaplan?
Här var det lite djupare så här träffade man på de entusiastiska fiskarna när vi tog kvällspromenaden med Chivas.
Bremerhavens siluett i solnedgången.

Dessa två hamnstäder är pulsådern för Tysklands export ut i världen via stora lastfartyg. Det var imponerande stora slussar som utjämnade tidvattnet och därmed optimerar fartygstrafiken.
Nu var vi färdiga med dessa orten och bestämde oss för att gå vidare.
Ha det gött 
Önskar vi 4 igen.

2 kommentarer:

  1. Det finns i vart fall ett i Hammarby Sjöstad som är riktigt fint...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig! Men där finns det nog inte plats för oss.

      Radera

Husbilen Helge