fredag 8 maj 2015

Vi har fått en underbar ny familjemedlem

Det har varit en lång väntan! Men till slut kunde vi hämta vår lille Chivas. Han är nu tio veckor gammal och jättesöt. Nu säger ni väl att det är ju alla valpar. Visst, men vi tycker att vår är sötast.

Bischon Havanaisarare är älskvärda och vänliga och ses som en renodlad sällskapshund. Rasen har i flera hundra år fötts upp för det ändamålet. Det är en intelligent ras, hur man nu mäter det! Men den är inte så motionskrävande, så vi räknar med en till två promenader om dagen lite beroende på hur energisk han blir. Vill vi själva ha mera motion är det bara att promenera på eller ta fram cykeln.

Just nu gäller det att rusa ut, torka upp skvättar och fylla på matskålen. Sedan ska man leka och kela med honom för han är som sagt mycket sällskaplig. Dagarna rusar iväg och man kan jämföra det med att vara småbarnsförälder igen. 


Vi har idag presenterat honom för Helge. Där gällde det att komma upp och ner för trappan. Efter ett par försök var han igång. Visst var det lite högt men han tycker att han är en tuff hane som fixar allt och för säkerhets skull styr matte med  kopplet. 

Ett tu tre .......
Vadå jag ska bara ......

Nu var det klart! Måste få göra om det igen.
 
Men det gick tyvärr inte för matte o husse skulle sätta upp det nya reseförtältet som de köpt på Biltema (för min skull). De var nyfikna på om kederlisten skulle passa i Helges markis (Thule Omnistor). De fick slita rejält för att få in listen i markisskenan, men tältet hamnade på rätt plats till slut. Nästa vända tar vi med silikonspray, då går det nog lättare. Vinden var kraftig så en fullständig montering och uppsättning var inte aktuellt idag.


Tyvärr så är jag så liten ännu att jag inte kan hjälpa matte o husse. Men jag satt tyst o snällt i min transportbur och hejade på dem.


Nu vill jag att vi ska åka ut med Helge för jag vill prova att sova i husbilen!

Vi ses säkert någonstans 
Helge, Bengt, Ingela o Chivas
 

6 kommentarer:

  1. Hej! Vilken fin blogg man hittade till, tack vare face book och er länk. Kul! Vilken otroligt söt liten vovve!! Underbar, ni kommer nog få många underbara stunder med både hunden och Helge :-) Hälsningar från ett vårlikt Åland.

    SvaraRadera
  2. Tackar, visst är livet med husbil underbart. Alla tips som erhålls via FB eller Bloggar ger friluftslivet en ny dimension. Just nu får vi ligga lite lågt med långa utflykter med tanke på vår nya reskompis som behöver täta pausar. Men hans tillgivenhet överväger allt. Ha det bra säger vi på västkusten!

    SvaraRadera
  3. Jaha, så ni har blivit med hund......när ses vi? I helgen har vi spelat golf i Falkenberg i kallt och blåsigt väder, men det blir bättre. När värmen kommer kan vi kanske ses någongstans i vårt avlånga land. Kram till Er!

    SvaraRadera
  4. Visst vår vakthund, hihi, när vi drar till Spanien. Mycket jobb nu med kiss o bajs. Hoppas dock att det blir bättre så att vi kan dra ut på en längre resa exv Route 66, dvs gamla R1. Något intressant?

    SvaraRadera
  5. Grattis till lilla vovven, bra val av ras, så himla fina. Han är ganska lik vår Alonso när han var liten http://husbilsliv.blogspot.com.es/2010/12/alonso-12-veckor.html

    SvaraRadera
  6. Tackar, vi har nu efter en veckas innehav fått uppleva en helt ny dimension i livet då vi ej haft hund tidigare. Ska bli kul att få ta med honom i husbilen och ut i Europa. Rasen är nog den bästa som finns en så familjär hund önskar vi alla.
    Helge, Bengt o Ingela o lilla jag Chivas

    SvaraRadera

Husbilen Helge