söndag 16 november 2014

Den årliga resan till Hua Hin m m


Ett par grannar flyttade till Hua Hin på försommaren. Eftersom vi nu är i Thailand ville de  att vi skulle komma och besöka dem samt bada i deras pool. Vi var 4 pers som satte oss i en taxi och for iväg. Två nätter var bokade på Thipuray City Hotell, eftersom vi gillar deras frukostbuffe samt  takpool med utsikt över staden. Efter incheckning ochp lunch väntade en taxi för att ta oss upp i bergen.
När vi besöker HH brukar vi alltid gå till Sea View för att äta en enkel lunch och titta ut över havet samt allt badliv. Till vår stora förvåning var hela restaurangen inte bara nerlagd utan även skyltar, inredning m m var borttaget. Det fanns inget kvar som tydde på att där funnits en restaurang tidigare. Vad snopna och vilsna vi blev, var skulle vi inta vår första HH lunch fortsättningsvis.  Jo då, det löste sig, vi hittade ett litet guest house som serverade sandwich ute på fiskepiren. Lunchen var räddad. Sedan var det bara att lita på taxikillen som tog oss upp till Bamboo Gardens. Mottagandet blev hjärtligt och med iver hoppade vi ner i poolen. Underbart, det var så uppfriskande. Vi grattade Bosse och Lotta till deras fantastiskt fina hus. De har verkligen lyckats med inredning och design av trädgård inklusive poolen.  På kvällen var det dags för en god middag på en restaurang på den stora marknadsgatan.
Sonja o Björn tvekade först


men sedan blev det ett dopp för alla sex. Bosse som tog kortet fick även med solstrålarna.


Dagen därpå tog vi en promenad på stranden och kollade om det fanns solstolar kvar. Det rycktas att i Phuket, Pattaya med flera stora och välkända badorter har polisen/militären rensat upp och restauranger och solstolsuthyrare har fått lämna stränderna. Kanske blir det så att de måste ansöka om tillstånd för att få ha verksamhet på stranden. Det kanske var detta som vår Sea View restaurang drabbats av. Rykten går att polis/militär rensar upp även bland "svart taxibilarna."
Här brukar vi inta vår lunch i samband med besök i Hua Hin, inga bord, parasoller eller kök finns kvar på denna strandpromenad
Vi stötte på ett par flickor som återbördade  några krabbor till sitt rätta element. 

Det stormade frisk dagen innan, så städning av stranden behövdes 




Vi har även gjort en MC tur till Thap Sakhe. Kommer ni ihåg att stövlar var på G! Men oj jag har stukat lilltån så det var inte fråga om att prova varken stövlar eller skor. Resultatet blir att stövelinköpet får vänta. Men det gör inget för monsunvinden har vänt och nu ska det vara slut på regnperioden.  I stället fikade vi på Suger Plum, ett litet konditori med fantastiska bakverk. Kompisarna som hade en 5-dag tyckte att de kunde njuta av två bakelser var.










Sex bakelser på  fyra personer, de ni!






På vägen hem passerade vi fiskebyn där man håller på att torka småfisk, något som thailändarna ofta äter som smågodis. 



 






4 kommentarer:

  1. Hejsan hejsan!
    Har nu läst igenom era inlägg o det är ett härligt liv ni har i Thailand! Tänk den som fick bada, få massage, äta mat på restaurang utan att bli ruinerad, slippa gå i tjocka vinterkläder m.m...
    Nästa gång vi kommer vill vi också äta tårta på sugar plus!
    Kram Anders, Catharina, Lukas & Tilde
    (Ses snart)

    SvaraRadera
  2. Visst har vi det bra här nere, men vi saknar våra nära och kära. Men nedräkningen har börjat så vi ses om ca två veckor.
    Kramar Bengt o Ingela

    SvaraRadera

Husbilen Helge